BITUMEN DAKBEDEKKING AMSTERDAM

Wat is bitumen dakbedekking, hoe lang gaat een met bitumen bedekt dak mee, wat zijn de totale kosten en hoe zou ik op deze kosten kunnen besparen? Voor antwoord op deze vragen bent u bij Amsterdam Dakwerken aan het juiste adres. Bitumen dakbedekking wordt ook wel dakleer genoemd en is een uitstekend materiaal om platte daken mee te bedekken. Bitumen dakbedekking is een veelgekozen vorm van dakbedekking voor platte daken van bijvoorbeeld aanbouwen, veranda’s, dakkapellen of schuren.

Wat het gaat kosten om uw dak opnieuw met bitumen te bedekken is onder andere afhankelijk van 2 factoren:

  • wordt er een nieuwe laag dakleer over uw bestaande laag heen geplaatst
  • of is totale vernieuwing van het dak noodzakelijk of gewenst

Als u uw dak wilt laten isoleren is totale vernieuwing noodzakelijk, als er als meerdere lagen dakleer op uw dak zitten is vernieuwen ook noodzakelijk. Het geheel wordt anders te zwaar voor uw dakconstructie.

Voor het laten aanbrengen van bitumen dakbedekking op uw platte dak kunt u rekening houden met de onderstaande kosten:

Nieuwe bitumen dakbedekking over uw oude dak

  • €45 – €55 per m2 inclusief montage en btw

Verwijderen en afvoeren oude dak en plaatsen nieuwe dakbedekking

  • €75 – €85 per m2 inclusief montage en btw

*De te verwachten productlevensduur van uw bitumen dak in Amsterdam bedraagt gemiddeld 25 jaar.

De combinatie van de relatief lage kostprijs, de lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid maken bitumen al jarenlang een zeer populaire keuze als dakbedekking voor platte daken in Amsterdam en de rest van Nederland.

Vertel ons uw uitdaging

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen wordt in Amsterdam veel gebruikt als dakbedekking op een plat dak. In Nederland zijn de meeste platte daken bedekt met bitumen. Het wordt gekozen omdat het een betaalbare en gemakkelijk te verwerken dakbedekking is. Bitumen dakbedekking wordt ook wel dakleer genoemd. Bitumen is een substantie vervaardigd uit aardolie. tegenwoordig wordt bitumineuze dakbedekking gemaakt met gemodificeerde bitumen. Deze zorgen voor betere fysische eigenschappen en maken de dakbedekking duurzaam en goed bestand tegen temperatuurschommelingen.

Bitumen ontstaat bij de productie van ruwe olie waardoor bitumen de geschikte eigenschappen heeft om te dienen als dakbedekking voor een plat dak:

  • Bitumen is een sterk materiaal
  • Bitumen is waterdicht
  • Bitumen is bestand tegen chemische stoffen
  • Bitumen heeft een goede kleefkracht op verschillende materialen

Varianten bitumen dakbedekking

Er zijn 2 soorten bitumen dakbedekking. Namelijk APP (Atactisch PolyPropyleen) en SBS (Styreen Butadieen Styreen):

APP

APP zijn bitumen samengesteld uit plastomeer. Dat wil zeggen dat de bitumen zijn verwerkt met een elastische kunststof, waardoor het soepel wordt bij bepaalde temperaturen. Hierdoor is APP bitumen dakbedekking beter bestand tegen de zon en UV straling dan SBS bitumen dakbedekking.

SBS

SBS bitumen dakbedekking is samengesteld uit elastomeer. Elastomeer is een kunststof die de elastische eigenschappen zelf al bezit. Het grote voordeel van SBS bitumen dakbedekking is dat het de werking van onderliggen constructies (zoals uw dakisolatie) goed kan opvangen, omdat het mee rekt. Het grote nadeel van SBS bitumen dakbedekking is dat het niet goed beschermd is tegen de blootstelling van veel UV straling. Als u kiest voor SBS bitumen, dan zal er een laag grind/leislag over de dakbedekking heen moeten ter bescherming.

Plaatsing bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking wordt aangebracht op een plat dak door middel van een brander. De bitumen wordt in banen op het dak gelegd. Al het overtollige materiaal wordt vervolgens vakkundig weggesneden. Hierna wordt de onderkant van de bitumen dakbedekking verwarmd waardoor de bitumen aan het dak smelt. Branden is dé manier om bitumen dakbedekking stevig en waterdicht aan het dak te bevestigen. De onderkant van het dakleer wordt tijdens het uitrollen verhit met de brander waardoor het bitumen met de onderlaag samensmelt. Dit is een nauwkeurig klusje. Tot slot gaat de dakdekker met een aandrukroller over de dakbedekking heen om het geheel, en dan met nadruk alle naden, goed op elkaar aan te laten sluiten. Daarna kan uw nieuwe bitumen dakbedekking er de komende jaren weer tegenaan.

Vertel ons uw uitdaging

BITUMEN DAKBEDEKKING